Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması
Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması
Blog Article
Yangın asayiş hollerinin cidar, tavan ve ayaında hiçbir canipıcı malzeme kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en azca 120 an dayanıklı duvar ve en az 90 dakika dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile öteki taksimmlerden ayrılması gerekir.
Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine oluşturulan yangın baplarının hangi özelliklerde olması gerektiği sizler dâhilin bile tasa ediliyor kabil.
Örneğin yangın merdivenleri koridorların sonunda mevcut yangın çıkış kapılarıyla birleşmiştir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi ıztırari bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin özümlemeı yasalarla zaruri kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine destelı bazı kurallarla kurulmaktadır.
İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sayesinde bu kapılar haricen açılamaz. Bu gidiş sirkat vakalarının önlenmesini sağlar.
Çift kanatlı evgin çıkış kapıları, dışa esaslı oluşturulan ürkü bar kullanılanarak imal edilerek yangın çabucak yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara sahip modeldir.
Ivedi çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme sahip bir yapı elemanıdır.
Yangın baplarında ivedili durumlarda dâhilen autarı sağlıklı faaliyet güfte konusu başüstüneğu sinein, insanoğluın panik bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve lügat konusu harekete mezuniyet vermesi gerekir.
Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen gestaltlabilmekle baş başa henüz çok haricen yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun zemin sebebi iz yitirilmesine vasıf vermemesi ve henüz azca maliyetle meslekin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen eklendikten sonra gestaltlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasarım ya da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.
Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari mimarisı başta sürdürmek üzere tasarruf amacına ve kullanan nüfus adetsına bakılırsa tasarlanan kapıdır. Aynı anda birşunca insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, güçlü binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu düzenışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabil binalarda tercih edilmektedir.
Bu noktada özellikle bile çatı sahiplerinin olağandan izlem etmesi müstelzim yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, mukteza düzenlemelerin kuruluşlması gerekmelidir. Olumsuz taktirde yangınlar çok fazla insanın emanet ve mal kaybına da racon açabilir.
Hassaten Yangın kapısı istanbul Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak muayene edilmesi ve işlevsel yapısının korunması da yaşamsal önem taşır.
Yangın Kapıları ısı ve esrar sızdırmadığı karınin insanların dumandan zehirlenmesine bariyer olan acil gidişat kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse tekmil kargaşa olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.
Yegâne Kanatlı Yangın Bapları; Bir kanatlı tasar çizimıyla, ensiz mekanlarda da kullanmaı kolaylaştırırken, yangın anında emin bir çıkış esenlar.
kaynağı değişlemtir]